Druga strona zrobiona wg marcowej mapki wyzwaniowej na Scrappassion
I kolejny kawałek mojego mieszkanka - po raz drugi kuchnia
Potrzebne będą;
-żeberka
-przyprawa do żeberek, sól, pieprz
-odrobina oleju
-kilka ogórków konserwowych
-keczup pikantny (lub w łagodniejszej wersji mieszanka pikantnego i łagodnego)
Żeberka polewamy olejem, obsypujemy przyprawą, wrzucamy do naczynia żaroodpornego ( jeśli ktoś ma więcej czasu dobrze jest zostawić żeberka w przyprawach na kilka godzin np. na noc)
Na żeberkach układamy pokrojoną w piórka cebulę, następnie robimy warstwę ze startego na grubych oczkach ogórka konserwowego, wszystko zalewamy sporą ilością ketchupu.
I na koniec na ok 1,5 godz do piekarnika - 180 stopni.
Smacznego!!!
A tak to wygląda przed wrzuceniem do piekarnika
A tak to wygląda przed wrzuceniem do piekarnika
oooo
OdpowiedzUsuńto podobne do przepisu Krystyny Jandy,tyle ze ja smaruje miodem na noc,posypuje przyprawa do zeberek i zostawiam na noc
a na drugi dzien,zalewamy dobrym keczupem i włala do pieca:)
;*